Adorp informeert

Selecteer pagina

Dit jaar vieren we ons 50-jarig jubileum. In 1972 is de Wierde als school gestart. Het onderwijs in Adorp bestaat al veel langer, sinds de stichting van de kerk in Adorp in de veertiende eeuw (zo’n 700 jaar geleden dus, er wordt nog preciezer onderzoek gedaan). Dat is natuurlijk reden voor een feestje. Er wordt al druk gekeken hoe we hier vorm aan gaan geven. De archieven worden opengetrokken (historische kring Ubbega wordt benaderd, eigen foto/krantenknipsel archief, de jaarboeken). Daarnaast zullen veel mensen in Adorp zelf ook materiaal hebben, dat kan bijdragen aan deze mooie mijlpaal.

Wat is de bedoeling? 
In samenwerking met Beno Hofman en Kirsten Otten wordt er een boek gemaakt. Dit zal een combinatie worden van de geschiedenis van het onderwijs in Adorp en werk van kinderen die nu op school zitten. Zo is het plan om interviews te houden, teksten te schrijven en tekeningen te maken. Voor het historische deel zullen foto’s en verhalen worden opgenomen.

Wat kan iedereen bijdragen? 
Er zijn op school foto’s van verbouwingen (de nieuwe school in 1989, de feestelijke opening, vieringen van Sinterkerst, krantenknipsels van bijzondere gebeurtenissen). Heb je foto’s van vroeger die hierop een mooie aanvulling kunnen zijn, dan zijn die welkom. Ook als je iemand weet, die geïnterviewd zou kunnen worden als bijdrage voor het boek, zijn suggesties welkom. We hebben een overzichtje gemaakt van mensen die kort, iets langer of heel lang geleden naar onze school gingen, maar dit overzicht is natuurlijk nog lang niet compleet.

We houden jullie op de hoogte via het Wierdenieuws en Facebook.