Adorp informeert

Selecteer pagina

Luiden voor Groningen

Vrijdag 19 januari vindt de tweede fakkeltocht plaats in Groningen. Dit als reactie op de hevige beving van maandag 8 januari jl. en de voortslepende nadelige gevolgen van de gaswinning. “Groningen is het zat! Genoeg = genoeg,” is het motto!
De fakkeltocht begint om 19:30 uur, op de Vismarkt in Groningen.

Platform Kerk & Aardbeving ondersteunt de fakkeltocht. Zij roept daarom kerken, in en buiten Groningen, op de (kerk)klokken te luiden als teken van solidariteit. Op die manier is het mogelijk om op afstand mee te lopen met de fakkeltocht. Veel kerken luiden de klokken als signaal naar de regering dat er meer dan genoeg onrechtvaardig leed is geleden en ter ondersteuning van de gedupeerden. Zo ook de kerkklok van de kerk in Adorp.

Een bekend gebruik is dat tijdens bijzondere gelegenheden kerkklokken werden geluid. In Groningen voltrekt zich een voortdurende ramp, waarvan niemand weet hoe lang deze aanhoudt en hoe ernstig de gevolgen uiteindelijk zullen zijn. Het is een nationale ramp met regionale slachtoffers. De veiligheid van veel Groningse gezinnen is in het geding. Daarom roept het Platform Kerk & Aardbeving kerken in Groningen en daarbuiten op vrijdag 19 januari om 19:30 uur 5 minuten de klokken laten luiden.