Adorp informeert

Selecteer pagina

Begin juli starten de werkzaamheden aan de provinciale weg N361 vanwege groot onderhoud en de herinrichting van Sauwerd. De N361 is daardoor vanaf Munnikeweg Adorp tot aan de komgrens Winsum zes weken lang volledig gestremd voor doorgaand en lokaal verkeer. De afsluiting begint maandag 6 juli (06.00 uur) en duurt tot en met zondag 16 augustus (17.00 uur). Bestemmingsverkeer en fietsers kunnen in principe wel langs de werkzaamheden.

Openbaar Vervoer Adorp, buslijn 65 en 163
Deze stremming van de N361 geldt ook voor de bussen. De lijnen 65 en 163 stoppen niet in Sauwerd en Adorp. Kijk voor actuele reisinformatie op www.Qbuzz.nl. Tijdens de stremming kunnen de bussen geen gebruik maken van de N361 tussen Groningen en Winsum. Met de trein kan nog wel gereisd worden vanaf station Sauwerd. Dan moet je wel rekening houden met de afsluiting voor autoverkeer tot aan Sauwerd vanaf 6 juli tot en met 19 juli. Fietsers krijgen ten allen tijde doorgang tijdens de werkzaamheden tussen Adorp en Sauwerd.

Fase 1 – Zuidfase (tussen 6 juli en 19 juli)
Werkzaamheden van Sauwerd (zuidzijde) tot de dorpswinkel. De stremming voor lokaal verkeer is van de Munnikeweg tot aan hoogte Kerkstraat/Oude Winsumerstraatweg.

Fase 2 – Noordfase (tussen 20 juli en 16 augustus)
Werkzaamheden van Sauwerd (noordzijde) tot de komgrens Winsum. De stremming voor lokaal verkeer is van de Kerkstraat/Oude Winsumerstraatweg tot de zuidelijke komgrens Winsum.

De fietspaden
De fietspaden worden in beide fases als eerste aangepakt. De fietspaden worden om en om gefreesd en geasfalteerd. Fietsers van het gestremde fietspad kunnen over de afgezette hoofdrijbaan fietsen en ter hoogte van de Wetsinges een omleiding volgen. Zo wordt voorkomen dat fietsers uit beide richtingen tegelijk gebruik moeten maken van het fietspad.

Voor nadere informatie zie de huisaanhuis brief van BAM/Provincie Groningen
Brief BAM en Provincie Groningen voor Adorp