Adorp informeert

Selecteer pagina

Geachte gemeente, in de Ommelander Courant las ik dat wij onze afval container niet meer tussen 22 uur en 07 uur aan de weg mogen zetten. Dat geeft in ons geval een probleem. Mijn partner en ik beginnen elke dag met werken om 07 uur. Derhalve vertrekken wij rond 06:15 uur van huis. Door deze verordening is het dus voor ons onmogelijk om onze afvalcontainer op een legaal tijdstip aan de weg te zetten. Mijn vraag is dan ook, hoe gaat u dat oplossen? We werken immers niet allemaal tussen 8 en 17 uur.

Beste schrijver,
Er is wat verwarring ontstaan over een regel in de voorgestelde afvalstoffenverordening.
In de afvalstoffenverordening vragen we u om containers – op de ophaaldag – rond 07.00 uur bij de weg te zetten. Omdat door bijvoorbeeld wegwerkzaamheden de routes die de chauffeur rijdt ineens kunnen veranderen. En als de chauffeur een andere route moet nemen, kan het zijn dat uw container opeens op een heel ander tijdstip wordt geleegd.

De avond ervoor alvast neerzetten? Liever niet. Als het niet anders kan is het prima, zolang niemand er verder last van heeft. We gunnen iedereen een goede nachtrust. Geluidsoverlast in de late avond en vroege ochtend proberen we daarom zoveel mogelijk te voorkomen. Als we daar met z’n allen op letten, zorgen we samen voor een leefbare omgeving.

Met vriendelijke groet,
Medewerker Duurzaamheid & Grondstoffen