Nieuws

Klussendag Natuurspeelplaats Adorp, nu droog maar niet vorstvrij
10 februari, 2018 - 15:09

Na een korte vorstperiode werd op de natuurspeelplaats met goede moed weer geklust om het speelterrein op orde te krijgen. Er werd gewerkt rondom de zandbak door jong en oud. De grondwerkzaamheden werden enigszins gehinderd door een bevroren aardkorst. Er moest gehakt worden om de grond in beweging te kunnen krijgen.

Reserveer zaterdag 10 februari en 10 maart voor klusdag NSA
12 januari, 2018 - 14:59

Nog twee grote klusdagen wachten de Natuurspeelplaats Adorp. Daarna wordt het tijd voor een openingsfeest. Omdat we graag een feestje willen vieren op een groen plein, openen we de natuurspeelplaats officieel op vrijdag 8 juni om 15.30 uur.

Artikel LBG Natuurspeelplaats Adorp: Vies worden mag
29 december, 2017 - 19:31

Het schoolplein van IKC De Wierde in Adorp wordt een natuurspeelplaats met water, zand, groen en speeltoestellen. Om het plein aantrekkelijk te maken voor het hele dorp komt er een podium voor culturele activiteiten. In de sloot komt een vlonder, die onderdeel wordt van het aan te leggen ommetje. Tenslotte wordt een moestuin aangelegd voor jong en oud Adorp. De kinderen zaaien en oogsten en de ouderen ondersteunen hen daarbij.

Ruim 70 m3 houtsnippers verspreid op Natuurspeelplaats Adorp
2 december, 2017 - 15:33

Kinderen, ouders, dorpsbewoners en andere vrijwilligers hebben zaterdag ruim 70 m3 houtsnippers verspreid. Zo krijgt de nieuwe natuurspeelplaats in Adorp steeds meer vorm. Jong en oud werkte zich in het zweet waarna als beloning een heerlijke pan zelfgemaakte erwtensoep èn lekkere Syrische hapjes wachten.

Natuurspeelplaats zoekt kruiers en scheppers
28 november, 2017 - 22:11

Zaterdag 2 december 9-13.30 uur is het wederom klusdag NatuurSpeelplaats Adorp
De nieuwe speeltoestellen worden vanaf 28 november op het terrein van de natuurspeelplaats geplaatst. Rond de nieuwe schommels, de boomhut, de rekstokken en op de rest van de speelvlakken storten we voor de veiligheid een laag van 30 cm houtsnippers.