Nieuws

De bestuursrechter geeft ongegrond op beroepschrift Molenweg.
13 november, 2019 - 20:22

Dorpsbelangen Adorp heeft een beroepschrift ingediend op het besluit van de provincie Groningen om de Molenweg Noord voor autoverkeer volledig af te sluiten. De rechter is helaas niet ontvankelijk voor veiligheid en leefbaarheid voor het dorp zoals dat is beschreven in het beroepsschrift en de toelichting. De provincie staat blijkbaar steviger in haar schoenen op basis van een onafhankelijk(!!)rapport opgesteld door de Grontmij/Sweco betaalt door de provincie.

Nieuwbouwplan 't Stee Adorp en presentatie in Artharpe
7 november, 2019 - 13:26

In het gebied van de voormalige sportvelden in Adorp worden 16 nieuwe woningen gebouwd. Woensdagavond 6 november vond een inloop met presentatie van het plan plaats. Deze presentatie was bedoeld voor bewoners van Adorp, omwonenden en belangstellenden voor een woning. Het werd een druk bezette inloop direct vanaf 19.00 uur. Zienswijze op het plan indienen kan t/m 4 december 2019.

Gemeente HH presenteert bestemmingsplan ’t Stee in Adorp
17 oktober, 2019 - 14:01

Gemeente Het Hogeland organiseert een inloopbijeenkomst om de woningbouwplannen van ’t Stee te presenteren. De inloopbijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 6 November aan staande van 19:00 tot 20:30 uur in het Dorpshuis te Adorp. Stichting KUUB is hierbij ook aanwezig en zal diverse woningtypen (visueel) presenteren. Zie ook: Nieuwsbrief Kuub

Gemeentenieuws: Nieuwbouw in Adorp op komst
17 oktober, 2019 - 09:29

Het college wil woningbouw mogelijk maken in het gebied van de voormalige sportvelden in Adorp. Dit besluit is een gevolg van de Dorpsvisie Adorp dat de Winsumse gemeenteraad vaststelde in 2014.

Bestuursrechter verlengt termijn beroepsschrift met zes weken
20 september, 2019 - 16:58

Zie voorgaand artikel op de site onder https://adorp.com/node/14611
Dorpsbelangen heeft een beroepsschrift ingediend bij de bestuursrechter met betrekking tot afsluiting van Molenweg Noord. Op 15 juli heeft de rechtszitting plaatsgevonden bij de rechtbank. Het bezwaarschrift en de toelichting zijn terug te vinden onder bovenstaande link.