De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge organiseert tijdens de weekenden van 17/18 en 24/25 september een dubbeltentoonstelling in de Dorpskerk. Er zijn werken te zien van Kristi Neider en Arda Barten.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op 17 september om 14.00 uur. Deze opening, met hapjes en drankjes, wordt muzikaal omlijst door Marietta Rust uit Garnwerd. De expositie is tijdens genoemde weekenden gratis te bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur.

Kunstenaar Kristi Neider (Tartu, Estland, 1976) volgde de Kunstacademie in Tallinn. Zij is gespecialiseerd in de vrije kunsten en grafiek. Sinds de afgelopen 14 jaar woont en werkt zij in Groningen. De laatste zeven jaar richt zij zich op hoogdruk en varieert met linosnede.
Kristi laat zich inspireren door herinneringen, impressies, sferen, natuurverschijnselen en mensen in haar omgeving. Haar bijzondere kijk op de wereld is gevormd door haar land van herkomst: met veel natuur, veel innovatie en weinig mensen. Een beeld heeft meer dan één betekenis en is opgebouwd uit meerdere lagen: haar “Memory Landscapes” zoals zij ze zelf heeft genoemd.
De manier waarop zij linosnede gebruikt, wijkt af van de traditionele manier. Voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden en de grenzen van de techniek. In haar werk is vaak niet te zien dat het een linosnede betreft. Dit komt doordat zij linosnede zo snijdt dat de afdruk ervan getekend of geschilderd lijkt. Hiermee plaats zij de linosnede onbewust op een ander niveau.
In de tentoonstelling is een grote variatie in linosneden te zien. Van abstracte werken tot herkenbare en kleurrijke beelden met o.a. indrukken van Groningen.

Arda Barten is keramiste. Zij is oorspronkelijk opgeleid als docente handvaardigheid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Naast lesgeven heeft ze zich gespecialiseerd in keramiek. Zij maakt vooral gebruiksvoorwerpen als vazen, kannen en lampen. In het werk zit vaak een bijzonder element waardoor er een verrassende, humorvolle keramiek ontstaat.
Na 15 jaar wonen en werken in de buurt van Parijs en Brussel, woont zij sinds 2013 weer in Nederland, op het Hogeland van Groningen. Met een atelier aan huis geeft zij cursussen voor kleine groepen met thema’s als: ”maak je eigen bloemenvaas” en “vrolijk je serviesgoed op”.
Het atelier is gelegen in Leens en open voor bezoek als de vlag uithangt en op afspraak.