Adorp informeert

Selecteer pagina

Vrijdag 1 juli was de eerste aflevering van het Praathuis. Henk Supheert heeft als grote aanjager van dit nieuwe initiatief veel moeite gedaan om een mooi programma te maken.

Het Praathuis is een avondvullend programma met interviews van regionaal bekende sprekers over onderwerpen die ons aangaan. Dit wordt gecombineerd met amusement en de mogelijkheid om gezellig met elkaar bij te praten. Het programma van de eerste avond bestond uit interviews met Mirjam Balkema over ‘duurzaam boeren’ en Johannes Nijmeijer over de vraag ‘Hoe word je molenaar?’, afgewisseld met muzikale intermezzo’s van Agnes Rozeboom en Gert Polkerman.

Henk interviewde Mirjam Balkema, die we natuurlijk kennen als oud-inwoonster van Adorp. Zij heeft later Bedrijfskunde aan Nijenrode gestudeerd en is nu boerin en adviseur bij diverse instanties, onder andere LTO. Zelf heeft ze haar eigen site: De hippe boerin. Haar passie is de verduurzaming van de landbouw en dat straalt ze uit. uiteraard zijn nu de discussies omtrent de stistofproblematiek. Afgesproken is dat ze in het volgende Praathuis op 30 september spreekt met lokale boeren.

Het tweede interview was met Johannes Nijmeijer. Hij vertelde hierin waarom hij zonodig molenaar wilde worden. Belangrijke reden was natuurlijk dat er ‘straks’ weer een werkende molen in Adorp staat. Daar moet natuurlijk iets mee gebeuren. Ids van de Honing van de Molenstichting Winsum zal de eerste molenaar worden op de Aeolus, maar ongetwijfeld zullen we Johannes op de molen terugzien.

Als muzikaal intermezzo trad het duo Agnes Rozeboom en Gert Polkerman op. Normaal zijn zij een trio, samen met Hans Keijer op keyboard.

Het eerste Praathuis