Adorp informeert

Selecteer pagina

Op 12 en 13 september 2020 is het Open Monumentendag. Dit jaar geen fysieke monumentendag, maar een online editie. “Vanaf augustus nemen we u online mee naar de bijzondere en unieke monumenten en erfgoedlocaties in Het Hogeland,” aldus het gemeentebestuur.

Het Hogeland is rijk aan schatten en roemruchte verhalen. Verborgen parels die we willen laten zien, prachtige verhalen die we willen vertellen. Het is tijd om deze verhalen, schatten en parels te gaan delen met de rest van het land. “Op Instagram en Youtube gaan we hier samen met alle organisaties, instellingen en verenigingen een hele serie voor maken. Wethouder Eltjo Dijkhuis introduceert Monumentendag 2020 vanaf de molen Aeolus in Adorp

De komende weken gaan we 20 bijzondere en unieke monumenten en erfgoedlocaties uit Het Hogeland in beeld brengen. Een vlogger en tevens historicus gaat onder begeleiding van onze collega Wessel Dijkstra de verhalen van deze locaties in beeld brengen,” aldus de oproep. Bij onderstaand filmpje vertelt Johan Dijk over de geschiedenis van de molen Aeolus. Een mooie gelegenheid om ook de binnenzijde van de molen online te kunnen bekijken.

“Naast de 20 filmpjes die wij maken, nodigen we iedere erfgoedliefhebber uit om zelf een vlog te maken. Alles is welkom: van archeologie tot zendmast, van kloostermop tot fabriekshal,”aldus de oproep.

Wie met zijn monument mee wil doen kan tussen 1 augustus en 11 september 2020 een vlog posten van maximaal 3 minuten op Instagram met de hashtag #erfgoedinhethogeland. Het moet een liggend opnamebeeld is. Op 12 september is de collectie van alle vlogs te zien op Instagram en Youtube. “Zo kan iedereen digitaal en vanuit de eigen huiskamer, tuin of vakantieadres de verborgen schatten van Het Hogeland ontdekken,” aldus de gemeente.