Adorp informeert

Selecteer pagina

Eind maart waren plotseling allerlei graafwerkzaamheden op de hoek Provincialeweg-Torenweg. Ziggo-klanten hoopten dat hun oproep succes heeft gehad en dat er verbetering zou komen in hun beeld- en internetkwaliteit. Het was niet Ziggo, maar KPN die bezig was met glasvezelkabel, helaas niet voor de Adorpers zelf. Voor Ziggo-klanten blijft het beeld vaak zodanig blokkerig dat de tv maar uitgeschakeld wordt. Dataverbindingen werken slecht, online videoverbindingen worden bij thuiswerkers met regelmaat verbroken. Woordvoerder Ziggo geeft aan dat er 5 km nieuwe kabel moet worden aangelegd voor verbetering van tv ontvangst in Adorp. Wanneer gaat de beloofde verbetering dan plaatsvinden?

Voor klachten kan men zich richten tot Ziggo via de link  https://www.ziggo.nl/klantenservice/abonnement/contact/klacht   .
“We vinden het belangrijk dat je tevreden bent en dat je onze diensten met plezier gebruikt. Ben je ontevreden over een product of dienst van Ziggo? Dan willen we dat graag weten. We nemen elke klacht zorgvuldig in behandeling.”

Op vrijdag 12 maart hebben Rense Rozeboom en Gerard Wolbers 87 ondertekende klachtenbrieven overhandigd aan Ziggo. De handtekeningen waren in een week tijd verzameld. Dat laat zien hoe erg het leeft in Adorp. Nu allemaal klachten indienen via bovenstaande link, DOEN.