Dorpskernbezoek Adorp door college B&W Winsum

Datum
04-04-2012

Tijd
Vanaf 17:00u.

Locatie
In dorp en 't Witte Hoes

Informatie

Onder de noemer "Fier op...."gaan burgemeester en wethouders op woensdag 4 april met Dorpsbelangen te voet het dorp in. Bij dit bezoek zijn ook de raadsleden vertegenwoordigd. Dorpsbelangen laat aan het college plekken zien zien , die mooi, opmerkelijk of kenmerkend voor het dorp zijn.

Na de rondgang is er een maaltijdoverleg. Daarbij geeft het college informatie over bestaand beleid en draagt Dorpsbelangen wensen en idee├źn aan bij het college.
Afgelopen zaterdag heeft er een dorpsschouw plaatsgevonden waarbij wensen, kleinnood en grootnood over beheer en onderhoud van wegen en openbaar groen aan de orde kwamen. Rapport hierover gaat naar het college.

Dorpsbelangen wil een start maken met een dorpsvisie. Adorp zal daarmee een proefpilot worden voor de gemeente Winsum. B&W van de gemeente Winsum zoeken een manier om dorpsbewoners te betrekken zonder dat ze achteraf teleurgesteld raken over de uitvoering. Een "dorpswerkwijzer"moet voorkomen dat bewoners energie steken in plannen die strijdig zijn met bestaande visies, beleid, wetten en regels. Hierover zal tijdens het dorpskernbezoek ook het nodige toegelicht worden.

Het programma is als volgt:
17.00 uur Bezoek molenbouwer Dunnink
17.30 uur Bezoek boerderij Engel
18.00 uur rondgang door het dorp
19.00 uur Gezamenlijk overleg in 't Witte Hoes


terug naar agenda