Oude schoolkaarten doen het goed op de dag van NLdoet bij IKC

NLdoet op IKC DE Wierde ging vanochtend regenachtig van start. Toch waren er weer een twintigtal vrijwilligers bereid om de motregen te trotseren voor diverse werkzaamheden op de Natuurspeelplaats Adorp. Ook de kinderen deden mee.
's Middags werden oude en nostalgische schoolplaten geveild waar veel belangstelling voor was .

Bij de start werd er een duidelijke taakverdeling gepresenteerd. Toen aan de slag: palissades rond de speeltoestellen afmaken, hekjes van kastanjehout bouwen en monteren, het zandbak-net monteren, houtsnippers herverdelen in de speelvakken en mijnsteen uitrijden. Het monteren van de steiger en het podium is voorlopig opgeschort naar een andere datum.

Om 13.00 uur ging de veiling van start. Burgemeester Rinus Michels trad op als veilingmeester bij de verkoop van de oude schoolplaten. Jarenlang hebben deze in de klaslokalen gehangen, uiteindelijk zijn ze op zolder van school belandt. Nu zijn ze tevoorschijn gehaald en deze platen schijnen weer een hype te worden als kamerdecoratie.
Met veel enthousiasme wist de burgemeester deze platen aan de man te brengen. Op iedere plaat was een startbedrag van €25 van toepassing.

De totale opbrengst was ongeveer €1000 en dat bedrag krijgt ook weer een bestemming op de natuurspeelplaats.