Gemeente Winsum: Doet u ook mee met de buurtschouw?

In mei gaat in de gemeente Winsum de buurtschouw 2018 van start. U kunt dan weer op pad met uw eigen smartphone of tablet om de openbare ruimte in uw buurt te beoordelen. Bijvoorbeeld ten aanzien van groenonderhoud, zwerfvuil, straatverlichting of toegankelijkheid.

Waar gaat het goed, waar kan het beter?
Afhankelijk van de uitkomsten kunnen wij het beheer van de openbare ruimte bijstellen. Of we gaan met u in gesprek over andere mogelijkheden.
Wij hopen op een zo groot mogelijke deelname. Voor het beheer en onderhoud houdt de gemeente vast aan bepaalde kwaliteitsdoelstellingen. Wij toetsten regelmatig of de gewenste kwaliteit wordt behaald. Maar wie anders dan u als bewoner, kan dit het beste beoordelen? U bent immers de gebruiker van de openbare ruimte!

Meer informatie
Op deze website vindt u in de bijlage rapportages van eerdere schouwrondes. De buurtschouw app is een product van Antea Group. Heeft u vragen over het gebruik van de buurtschouw app, dan kunt u contact opnemen met de heer Chris Myles van Antea Group, per e-mail of telefonisch: 06 53673645.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 25 april kunt u extra uitleg krijgen tijdens een informatiebijeenkomst. Aanvang 19.00 uur, in de raadzaal. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via www.winsum.nl/buurtschouw.

Meedoen
Wilt u meedoen met de buurtschouw in uw eigen omgeving? Download dan de Burgerschouw app via de Appstore, GooglePlay of Windows Phone Store. U kunt de app gebruiken vanaf 1 mei. De schouwperiode in 2018 is van 1 mei tot 1 november.

De burgerschouw app
Met de burgerschouw app geeft u uw oordeel over de staat van de openbare ruimte in uw eigen buurt. Bijvoorbeeld over groenonderhoud, zwerfvuil, straatverlichting en toegankelijkheid. U kunt aangeven waar het goed gaat en waar het beter kan. U vergelijkt aan de hand van onze beeldkwaliteitskaarten. Deze beeldkwaliteitskaarten zijn in de app ingebouwd. U gaat met uw eigen tablet of smartphone op pad om de kwaliteit van de openbare ruimte op een of meerdere schouwroutes te beoordelen. U kunt bestaande routes beoordelen of een nieuwe route toevoegen. De Burgerschouw app is snel, handig en geschikt voor iedereen, zonder ingewikkelde technische termen en met een simpele bediening. Een handleiding vindt u verderop op deze pagina.

Waar is in 2017 naar gekeken

BijlageGrootte
171109-414472-rap-gem Winsum-Resultaten burgerschouw november 2017.pdf1.2 MB