Natuurspeelplaats Adorp gaat eindelijk weer groen worden

Zaterdag 21 april was er weer een grote klusdag georganiseerd om en nabij IKC De Wierde. Een club van twintig volwassenen en tien kinderen hebben hard gewerkt om een stapje dichterbij de definitieve voltooiing van de NatuurSpeelplaats te komen.


Bij ThuisHuis KleinIsFijn werden graszoden gelegd om de kleintjes zo snel mogelijk in het gras te kunnen laten spelen. Een ligusterhaag werd geplant om het hekwerk rondom het terrein te camoufleren. Een nieuwe boswal werd aangeplant achter de zandberg en de zandberg werd belegd met dikke graszoden van eigen terrein. Al met al een grote operatie maar de vrijwilligers zijn zo langzamerhand gedisciplineerde medewerkers en alles loopt op deze ochtend dan ook vrij snel op rolletjes. Het was mooi weer en dus is de koffiepauze buiten voor jong en oud eveneens een belangrijk moment.

Een bijzonder hoogtepunt was toch het inzaaien van de grasvelden. Kinderen mogen vies worden, maar dat betekent wel “”laarzen aan, laarzen uit”” op school. Kinderen zien langzamerhand uit naar de groene speelweiden rondom de school. Daarom is ook de eer gegeven aan de kinderen om het inzaaien van het gras uit te voeren.

Vrijdag 8 juni is de opening gepland. Er is weliswaar een grote stap gemaakt, maar er staan nog veel klussen op de ToDoLijst en dus moet er nog flink aangepakt worden voor de definitieve opening.