Dorpstafel á la maison

Vrijdag 8 juni koken Wicher en Gineke Visser (0683560300). Het menu wordt salade en een quiche met spinazie en gehakt. Als dessert Griekse yoghurt met sinaasappel en saus.

Als je zeker wilt weten, dat je lekker kunt eten, dan kun je je opgeven bij Wicher en Gineke. Dit hoeft niet, je kunt ook zonder aanmelding komen, maar dan loop je het risico dat je de hond in de pot vindt.

Elke eerste vrijdag van de maand is er het 3-gangenmenu met entertainment in het Dorpshuis. De andere vrijdagavonden is er vanaf 9 maart ook de dorpstafel à la maison, zoals thuis. Er is een grote poule van mensen die een 'eenvoudige' maaltijd met voor- of nagerecht maakt voor € 9. Daarvoor krijg je een heerlijke maaltijd, één drankje en gezelligheid.

Hoe werkt de dorpstafel?

Er wordt gekookt voor 16 mensen, 2 volle tafels. Om zes uur staat het eten klaar op de tafels en kan er opgeschept worden. Wie spontaan binnenvalt kan mee-eten.

De ingrediënten worden zoveel mogelijk gekocht in de dorpswinkel van Sauwerd ter ondersteuning van de coöperatie. Er wordt ingekocht wat die week het gunstigst is. Het menu en de kok van de week worden daarom pas uiterlijk dinsdag op www.adorp.com gezet en op de borden in Adorp bekendgemaakt.

Wil je het liever thuis opeten? Laat het even weten aan de kok van die week. Het telefoonnummer komt op de borden en op de site. Je kunt een maaltijd afhalen vanaf half zeven. Wil je ook meedraaien in de poule van koks, laat het weten aan de kok van de week.