Cursussen Digitale Hoek 2018-2019

De Digitale Hoek van de Stichting 55+ASW gaat in september weer van start met de computercursussen. We zijn een leercentrum van het landelijk SeniorWeb voor het gebied boven de stad Groningen.
Voor cursisten die niet zo goed de kleine lettertjes meer kunnen lezen hebben we grotere schermen.

U kunt zich weer opgeven voor de volgende cursussen:
Windows10 deel 1; Windows 10 deel 2; tablet met Android; tablet van Apple; cursus fotobewerken, video en muziek met het programma in Windows 10; fotobewerken op tablet; fotoboek maken met Albelli; Excel; Word en sociale media met o.a. facebook.
Foto bewerken met het online fotoprogramma Pixlr
Foto’s worden tegenwoordig meer dan ooit gemaakt met smartphones, tablets en digitale camera’s. Een mooi moment wordt zo bewaard als herinnering. Veel foto’s worden echter nooit overgezet naar de computer en zelfs wanneer dat wel gebeurt, wordt er nooit meer naar om gekeken. Zonde!
Bewerk nu uw favoriete foto’s tot het best mogelijke eindresultaat met het gebruiksvriendelijke, gratis online fotoprogramma Pixlr en ontdek de vele mogelijkheden van deze professionele toepassing. Foto’s verkleinen, vergroten en uitsnijden, verbeteren en retoucheren, werken met selecties en lagen, effecten en filters gebruiken, collages en kaarten maken, foto’s beheren in mappen en albums en nog veel meer.
We werken met het boek fotobewerking op de computer van Visual steps.
Voor wie mappen maken en organiseren nog een probleem is kunnen we een korte cursus geven.
Doordat we extra begeleiders inzetten, kunnen de cursisten op een bijna individuele begeleiding rekenen. Er wordt gewerkt met kleine groepen.
Bij onvoldoende deelname kan een cursus geannuleerd worden.
De aanmelding staat open voor iedereen. Belangstellenden buiten Adorp, Sauwerd en Wetsinge zijn van harte welkom. Men hoeft geen lid te zijn van de Stichting 55+ of SeniorWeb. U kunt zich aanmelden bij Nelly Rasker tel. 050-3061036 of Piet Drijfhout 050-3061960 of per mail stichting55plusasw@live.nl.
Tijdens inloopochtenden in Sauwerd of Adorp zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen bij problemen met de computer, laptop of tablet. Ook voor problemen met de cursussen die gevolgd worden.
Als er problemen zijn tijdens de vakantieperiode kunt u contact opnemen met Nelly Rasker of mail naar stichting55plusasw@live.nl, dan probeer ik het probleem op te lossen met hulp van een vrijwilliger.

Nelly Rasker.