Seniorenfittnes

In Sauwerd is op de donderdagochtend elke week gelegenheid om sportief bezig te zijn in de sporthal aan de Oosterstraat. De damesgroep beweegt van 10.00- 11.00 uur. We starten weer op 6 september!

Er zijn een aantal goede redenen om te sporten en te bewegen, zoals:
---- Sport en bewegen is goed voor de gezondheid, draagt bij aan zelfontplooiing, doorzettingsvermogen, vriendschappen en sociale contacten.
----Sport en bewegen heeft een gunstige invloed op de ontwikkeling en het herstel van chronische ziekten, aandoeningen en beperkingen.
----Sport en bewegen draagt bij aan een algemeen, lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden, waarbij een actieve leefstijl wordt bevorderd.
----Sport en bewegen is leuk en je leert er ook nog wat van: spelregels, samenwerken, tegen je verlies kunnen…..
----Sport en bewegen is een belangrijk middel voor het bestrijden van overgewicht bij jong en oud.
Wat doen we zo al in een les? We starten met een warming-up op muziek, een loop-of wandelvorm waarbij de conditie wordt getraind, lenig makende en spierversterkende oefeningen met gebruik van allerlei kleine materialen op muziek ( zoals flesjes gevuld met water, ringen, dynabands, ballen en aerobics. Vervolgens een spel en na al deze inspanning een cooling down om weer lekker bij te komen. Plezier en samen bewegen staan voorop!
Kom gerust een keer gratis meedoen!
Info: Pia Deemter, tel. 050-3061816 of
Leidster: Corry Westerkamp, tel.0595-442983