Hoge & lage der Aa: De leeuw is los in Adorp

Zangkoor Hoge & Lage der Aa kwam voor de start van het seizoen met het voorstel tot het samenstellen van een projectkoor. Een oproep voor liefhebbers om voor bepaalde tijd mee te mogen zingen en deze vervolgens af te sluiten met een concert. Zondag 14 oktober was het zover. Inmiddels verrijkt met 30 belangstellenden uit de gehele regio werd een performance gepresenteerd van acht populaire liederen van de 60ties en 70ties.


In de kerk van Adorp werd twee keer een uitvoering gebracht. De belangstelling was zo groot dat besloten is tot twee keer een voorstelling. Tussentijds en aansluitend werd een consumptie aangeboden in het dorpshuis en werd er genoten van de Indian Summer Time op het dorpsplein.
In de voorstelling werden de volgende liedjes gezongen:
The Longest Time van Billy Joël
The rose van Betty Midler
Bridge over troubled water van Simon & Garfunkel
The lions sleep tonight van The Lion King
Morning has broken van Cat Stevens
Got to get you in my life van The Beatles
Cheers van de tv-serie Cheers
Voor Haar van Frans Halsema

De liederen werden geïntroduceerd door de dirigent Joan Vos. Bij het lied van The Lion King adviseerde de dirigent de ogen te sluiten om vervolgens met het lied de leeuw in je eigen omgeving te mogen ervaren bij het zingen. “In the jungle the quiet jungle the lion sleeps tonight a..wim..a..we..a..wim..a..wim..a..we..a ……...”

Ook veel aandacht kreeg het lied “Voor Haar” van Frans Halsema. Een 70ties die zijn weerga niet kent met de tekst “Zij verstaat de kunst van bij mij horen. In mijn lichaam heeft ze plaats gemaakt voor twee.” Een ode aan alle moeders in het koor en de moeders in het publiek.

Na afloop werd dirigent Joan Vos speciaal bedankt voor alle inzet en geduld bij de repetities. De kunst verstaan om een koor te plaatsen in een beperkte koorruimte van de kerk en om ieder de juiste stem toe te kennen bij de partijen alt, sopraan, tenor of de bas. Johan Vos ontving als dank hiervoor een pakketje met “”A message in a bottle”” ooit een bekende film met een soundtrack van Sting, nu met de homemade wine van Sting.

Zie voor meer foto’s Projectkoor