Sinterklaas gearriveerd in Adorp

Voor de aankomst van Sinterklaas gaven de Pieten een mini optreden op het plein. Om 13.00 uur verzamelden kinderen met hun ouders en grootouders zich rondom het plein in spannende afwachting van de goede Sint. Na een lange reis met de grote stoomboot is de Sinterklaas aangekomen bij de basisschool De Wierde. Niet met de boot en niet te paard, maar te voet, kwam Sint omringd door zijn Pieten richting het dorpsplein gewandeld.

Sint was zeer onder de indruk van de veranderingen die in het dorp Adorp plaats hebben gevonden. “”Zo’n groot plein, daar kunnen wij volgend jaar wel met een helikopter gaan aanlanden.””
In dorpshuis Artharpe was er weer een groots ontvangst van de Sint met een lied, gezongen door jong en oud: “Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas, Heerlijk avondje is gekomen, ’t avondje van Sinterklaas.

Burgemeester Ben met Sint en de Pieten in AdorpBurgemeester Ben met Sint en de Pieten in Adorp

Twee kindertjes waren jarig op deze bijzondere dag en kregen de aandacht van Sint, Monique werd in het zonnetje gezet omdat ze zo’n mooie pony heeft en juf Floor en juf Saskia werden geprezen voor de prachtige natuurspeelplaats bij de school.

Voor foto’s van het sinterklaasfeest zie Sint 2018