Een prachtig concert

Zaterdag 24 november gaven een Muziekvereniging Adorp en Erwin de Vries een prachtig concert. Voor deze gelegenheid was een projectorkest geformeerd met veel gastspelers uit de regio. Daardoor zat er zaterdagavond een compleet orkest.

Jan de Vries opende de avond op gepaste wijze in het Gronings. Met zo’n gast als Erwin de Vries kon het ook niet anders. Op Jan’s bekende eigen wijze stelde hij alle extra muzikanten voor. Hiermee was de toon voor de avond gezet, een ongedwongen concert, met veel Groningse liedjes.

Het projectorkest opende het concert met twee bekende nummers ‘The Young Amadeus’ en ‘The Cream of Clapton’. Bij beide nummers hoorde je goed dat er een complete bezetting was. Daarna was het de beurt aan Erwin de Vries. Hij begon zijn optreden met twee nummers van zijn nieuwe cd, gevolgd door drie oude nummers samen met het orkest, ‘Doe’, ‘Isis annalief’ en ‘De polder’. Je zag dat er zowel bij orkestleden als het publiek veel echte fans waren, die alle teksten letterlijk mee konden zingen.

Het is een goed gebruik om muzikanten met een lange carrière in het verenigingsleven naar voren te halen. Jan had daarvoor een verrassing voor Marga Scheper. Zij heeft zich veertig jaar in allerlei functies ingezet voor een indrukwekkende lijst muziekverenigingen. Daarvoor kreeg zij van de bond een speldje en van haar mede-muzikanten een prachtige bos bloemen en de waardering voor haar grote inzet.

Na de pauze startte het orkest met het nummer ‘Queen in concert’. Insiders weten dat dit een loeizwaar nummer is om te spelen. Na het laatste gedeelte van deze Queen-medley ben je volledig door je lucht heen. De titel van het volgende nummer ‘Atemlos durch die nacht’ van Helena Fischer sloot daar naadloos op aan. Voor het oudere publiek was dit een herkenbaar nummer.

FotomomentjeFotomomentje

Erwin de Vries nam het daarna over met twee solonummers. Wie hem alleen kent van zijn muziek, was het een verrassing dat hij ook ‘hartstikke leuk’ is. Met zijn komische tussenstukjes kan hij zo’n avond volledig dragen. In het tweede blokje met nummers als ‘Dank allegro’, ‘Mien laid’ en ‘Op fietse deur Grunnen’ was ook een rol voor het publiek weggelegd. Hoewel Erwin enigszins benauwd was ‘omdat Groningers niet zo uitbundig zijn’, lukte het toch om het publiek aan het zingen te krijgen. Na de nodige dankwoorden sloten orkest en Erwin samen af met ‘Mien poedie’.

Samenvattend was het een heel geslaagde avond. Zoals Erwin zei: ‘Ik vind het ECHT LEUK’. Een belangrijke rol speelde daarbij de kwaliteit van het projectorkest, want op z’n Gronings gezegd "'t kon minder".