Snoeiafval halen, nog volgens oude regel gemeente Winsum

Woont u inde voormalige gemeente Winsum? Dan kunt u de komende periode gratis uw snoeiafval op laten halen. De snoeironde wordt van maandag 18 tot en met vrijdag 28 maart gereden. U kunt uw snoeiafval tot uiterlijk 13 maart aanmelden.

Hoe kunt u uw snoeiafval aanmelden?
Meld uw snoeiafval uiterlijk 13 maart aan via het aanmeldingsformulier op www.hethogeland.nl/snoeiafval. Alleen snoeiafval dat is aangemeld, kunnen we meenemen.

Wanneer wordt het snoeiafval opgehaald?
Adorp, Sauwerd, Groot Wetsinge en Klein Wetsinge:

woensdag 20 en donderdag 21 maart;
Als tijdens deze dagen niet al het snoeiafval opgehaald kan worden, maken we de route af op donderdag 28 maart.

Hoe biedt u het snoeiafval aan?
Leg het snoeiafval op de eerste dag van de route vóór 07.30 uur aan de kant van de weg. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het hout een aantal dagen blijven liggen. De route wordt één keer gereden. U mag tot 2m3 aanbieden. Leg de takken netjes gestapeld aan de kant van de weg: niet vastgebonden, wel met alle takken in één richting. Boomstammen, stronken of puin kunnen we helaas niet meenemen. Woont u aan een straat waar de vuilophaalwagen niet kan komen? Leg uw snoeiafval op de plaats waar u normaal ook uw huisvuilcontainer aanbiedt.

Of breng uw snoeiafval langs
Op vrijdag 22 en 29 maart van 08:00 - 15:00 uur kunt u het snoeiafval gratis brengen naar de gemeentewerkplaats aan de Schouwerzijlsterweg 8a in Winsum.

Waarom alleen in voormalig gemeente Winsum?
Deze mogelijkheid geldt alleen in de voormalige gemeente Winsum. Dat komt omdat we na de herindeling het afval een periode nog op dezelfde manier ophalen als in uw oude gemeente. Dat heeft te maken met afspraken met afvalophalers. De komende periode gaat de gemeente aan de slag met één nieuwe manier van afval inzamelen voor het hele Hogeland. We vinden het belangrijk om dat samen met u te doen. Over de verschillende keuzes in dit proces zoeken we daarom binnenkort contact met u.