Ingezonden stuk: De biljartclub is niet meer......

Een paar weken geleden belde de uitbater van ’t Witte Hoes de penningmeester van de vereniging Jan Smid op en zei, dat hij op woensdagmiddag de biljarters niet meer de gelegenheid wilde geven om te biljarten.

Kort gezegd was de reden hiertoe, dat hij te weinig inkomsten binnen kreeg van het kleine groepje. Er zijn inderdaad weinig leden meer en de inkomsten op de woensdagmiddag zullen rond de 60 euro zijn, maar dat was vanaf het begin zo. De club betaalt wel ook nog een 30 euro per maand voor de verwarming. Verder hebben we zelf voor een nieuw laken gezorgd. Bovendien is het zo, dat een dorpscafé het moet hebben van vele kleine beetjes samen. En het moet op alle dagen open zijn , zodat die kleine beetjes binnen komen. Met wekelijks af en toe een grotere schare klanten.

Iets later hoorden wij, dat de uitbater het biljart al verkocht had. Het was al weg. De uitbater heeft er niet aan gedacht de club uit te nodigen voor enig overleg. We zouden bijvoorbeeld op een avond, wanneer de bar vol is, maar de biljartzaal leeg, kunnen spelen. In goed overleg hadden we mogelijk iets kunnen regelen. We hoorden, dat de uitbater de biljartzaal voor andere doeleinden wil gaan gebruiken.
De biljartvereniging Adorp heeft zo’n 40 jaar bestaan.
Marco heeft hiermee geen nieuwe (vaste) klanten getrokken.
Jan Bakker