De Rijdende Popschool

Datum
02-06-2017

Tijd
Van 16:00u. tot 18:00u.

Locatie
Jeugdsoos

Informatie

De Rijdende Popschool gaat van start met Popschool Adorp! Op vrijdag 2 juni 2017 is er een gratis en geheel vrijblijvende kennismakingsles voor iedereen vanaf 8 jaar in Jeugdsoos ‘t Hoekje. Na de kennismakingsles zal er wekelijks worden lesgegeven. Popschool Adorp wordt georganiseerd in samenwerking met dorpsbelangen Adorp en Jeugdsoos ‘t Hoekje.


De Rijdende Popschool, een stichting die zich ten doel stelt zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met muziek, is al een aantal jaren actief in dorpen in Groningen en Drenthe. In de deelnemende dorpen worden Popscholen opgericht. Hier wordt popmuziek gemaakt in een bandje, onder leiding van een bandcoach. Deelnemers worden ingedeeld in een bandje met 5 of 6 anderen van dezelfde leeftijd. Met dit bandje gaan ze popliedjes instuderen die ze zelf uit mogen kiezen, in overleg met de bandcoach. In een bandje speel je elektrische gitaar, basgitaar, keyboard of drums. Je kunt ook zingen natuurlijk.

Om mee te doen met Popschool Adorp is het niet nodig om een instrument te kunnen bespelen of noten te kunnen lezen. Je hoeft ook niets mee te nemen, want De Rijdende Popschool komt naar de dorpen toe met alles wat nodig is om muziek te maken in een band.

Wat is De Rijdende Popschool
In 2011 lanceerde Koningin Máxima het programma Kinderen Maken Muziek, met als doel kinderen in groepsverband een muziekinstrument te leren bespelen. De Rijdende Popschool heeft ook dit jaar meegedaan aan het programma en organiseert in dat kader op 17 juni het slotconcert voor Drentse en Groningse deelnemers. Ook dit slotconcert vindt plaats tijdens het EchtErik Festival waaraan ook het project ‘De Band’ uit Borger meedoet en zich zal presenteren.

De Rijdende Popschool bestaat op 25 mei 2017 5 jaar en ter gelegenheid van dit lustrum wordt er een buitengewoon concert georganiseerd. Alle meer dan 300 leerlingen van de 22 Popscholen in Groningen en Drenthe gaan 17 juni optreden in Martiniplaza tijdens het ""EchtErik Festival"".
Niet alleen mogen alle leerlingen komen spelen, het festival is door radioprogramma ‘EchtErik’ opgezet als benefiet voor De Rijdende Popschool en de opbrengst zal dan ook naar onze stichting gaan.


terug naar agenda