De staat van onderhoud van de oude begraafplaats in Adorp is al heel lang een zorgpunt. De graven zijn in hele slechte staat. Vereniging Dorpsbelangen en Historische Kring Ubbega zijn jaren geleden begonnen met het opstarten van een project om historische graven te ‘redden’. Hier gaan we vanaf de week van 11 juli mee beginnen. Dan start Landschapsbeheer Groningen met de restauratie van de grafzerken. Om dit voor elkaar te krijgen nemen we wat taken van de gemeente over. We gaan een jaar lang groenonderhoud doen. De besparing die dat hun oplevert, krijgen we uitbetaald en dat stoppen we in de restauratie van het steen. Van ‘groen’ naar ‘steen’, zeg maar.

Voor het groenonderhoud hebben we vrijwilligers nodig, liefst een pool van mensen waarop we een beroep kunnen doen. Het gaat om twee taken:

  • Ongeveer één keer in de twee weken het gras maaien op het oude deel van de begraafplaats.
  • Eén keer in het jaar de beukenhagen snoeien en drie keer in het jaar de heggen.

Op 2 juli willen we starten met een eerste vrijwilligersdag om alle hagen en heggen te snoeien en het gras te maaien. Vind je het belangrijk dat de begraafplaats er goed bijstaat en wil je daar aan meewerken, mail dan naar Gerard Wolbers, mailadres info@rga2000.nl.