Adorp informeert

Selecteer pagina

Vrijdag 14 februari werd door het koor Hoge & Lage der Aa tweemaal een mooi concert gepresenteerd. De kerk was geheel in Valentijn sfeer gebracht en zag er kleurrijk uit. De presentatie was in handen van Jessica Hoekstra, zij wisselde de liederen af met intermezzo’s.

 

Voor deze gelegenheid heeft het koor elf liederen op het programma gezet die allemaal met liefde te maken hebben. De aftrap was met Barbar’Ann van de Beach Boys waarop bekende liederen volgden als De vleugels van mijn vlucht, Cheers, Voor Haar en tot slot werd het concert geëindigd met Circle of life van de Engelse King off the Pop Elton John. Bij de intermezzo’s werd het publiek betrokken en mochten er Valentijns gedichten voorgelezen worden.
Tijdens één van de intermezzo’s werd de dirigent in het zonnetje gezet met een karakteristiek gedicht over De Zondagse Notendans; hier volgt een citaat: “”Deze mensen, dit koor, de schouders die dit alles dragen. Van jonge blom tot oud en grijs. In de klauwen van de Vos. Wat hou ik hiervan””

 

 

Hoogtepunt tijdens het optreden was het lied Summer Nights uit de musical Grease waarin Gerard en Eline de hoofdrol vertolkten van John Travolta en Olivia Newton John. Een swingend samenspel tussen het paar en het koor over de eerste vakantieliefde van het jonge stel en de uitdagende oproepen van het koor Tell me more, Tell me more.

 

 

 

Het koor kan weer terugzien op een succesvolle avond met dank aan de koorleden, de dirigent en natuurlijk de speelse presentaties van Jessica. Tot slot maakte Gerard Wolbers bekend te stoppen als voorzitter van het koor. Hij heeft de kar getrokken gedurende 12 jaar, het is tijd voor nieuw bewind. De voorzittershamer wordt overgedragen aan Dineke Zwerver uit Winsum.