Adorp informeert

Selecteer pagina

Adorp verandert van politieke kleur: Winst gaat naar D66, Forum voor Democratie en Partij voor de Dieren.
Het Kaag-effect heeft in positieve zin toegeslagen voor D66 in Adorp. JA21 en BBB maken een vliegende start. Verder valt op dat veel stemgerechtigden bewust kiezen voor een lokaal vertegenwoordiger uit de provincie; Henk Nijboer en Julian Bushoff deden het beiden goed voor de PvdA in Adorp.

VVD, PvdA en Groen Links verliezen aanzienlijk ten opzichte van voorgaande verkiezingen. In het overzicht hieronder zijn uitslagen van voorgaande verkiezingen TK meegenomen. Op het huidige stemformulier stonden 36 partijen vermeld, dat maakte het uitvouwen erg lastig en het in elkaar vouwen werd voor vele kiezers bijna letterlijk een oefening in Japanse vouwkunst. De stemmen-tellers hadden, na de sluiting van het stembureau, alle ruimte nodig om de formulieren uit elkaar te halen om vervolgens op zoek te gaan naar de rode stip.

Het stemmen per post en de stemmogelijkheden op maandag en dinsdag in Winsum geeft een vertekend beeld voor de opkomst in Adorp. Deze stemmen worden elders in de gemeente HH meegerekend. Toch heeft op woensdag 17 maart bijna 80 % een stem uitgebracht op het stembureau in Adorp. Hieronder volgt de uitslag: