Waar is de vis? De vis? Die is in de zee.

OPGERICHT 21-02-1961

De HC Adorp is heden een kleine vereniging met leden, die lid zijn omdat ze de Vispas willen ontvangen, en leden die actief meedoen aan de zomer- en/ of de wintercompetitie. Het aantal leden dat actief meedoet aan de competities is relatief groot. Aan de wintercompetitie doen een kleine 10 man mee, aan de zomercompetitie iets meer dan 10 man. De wintercompetitie wordt op zaterdagen gevist, van 08.00 uur tot 14.00 uur. De zomeravondcompetitie vindt plaats op donderdagavonden van 18.00 tot 22.00 uur. De leden die alleen voor de Vispas lid zijn, ook wel ‘boekjesleden’ genoemd, noemen zichzelf veelal mooiweervissers. De anderen vissen uiteraard ook graag bij goed weer.

 

De HC Adorp vist al enkele jaren weidelijk, d.w.z. dat gevangen vis direct wordt teruggezet. Sinds 1 januari 2010 is het vangen en meenemen van gevangen vissen aan wettelijke regels gebonden. De regels verschillen ietwat per district. In het district van de HSF Groningen-Drenthe mag je niet meer dan 15 dode vissen in de tas hebben. De vis moet ook gedood worden vóór die in de tas gestopt wordt. Deze nieuwe regels waren voor veel Groninger vissers, de ‘tasvissers’, aanleiding om te stoppen met (wedstrijd)vissen. De HC Adorp heeft helemaal geen moeite met de nieuwe regels. Integendeel, wij vinden het juist, dat alle vis (voorzichtig) wordt teruggezet. Voor het bepalen van de rangorde bij het wedstrijdvissen passen we een systeem van tellen toe met ringetjes.

 

Wedstrijdvissen beoefenen wij niet, om dat zo te zeggen, met de haak in de bek. Als variant op dat ‘mes op de tafel’. Bij/na een wedstrijd is de ‘vierde set’ eigenlijk belangrijker dan de uitslag.

Wat wij missen zijn nieuwe leden, vooral jeugdleden. Meld je aan!