Nieuws

Aan alle advertentieplaatsers op de site Noaberschap van Adorp.com
22 mei, 2016 - 08:05

In de afgelopen periode zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd op de Noaberschapssite.

Plant- en dierverzorging en een weekendje of een weekje weg
22 mei, 2016 - 07:21

Als je een (week)endje weggaat is er het probleem. Wie zorgt er voor mijn huisdier of planten?

Noaberschapsnieuws
9 maart, 2016 - 15:22

De Noaberschapssite is vernieuwd. Gevolg, alle advertenties zijn verdwenen. Hoe kan dat? De site is onlangs bijgesteld. Vanaf nu zullen alle advertenties na verloop van tijd verdwijnen.

Het is niet raar om even te vragen
13 december, 2015 - 12:27

Werkgroep Noaberschap is een postercampagne begonnen met als thema Het is niet raar om ... De bedoeling is om elke maand een poster te publiceren met een aansprekend voorbeeld van noaberschap. Deze maand wandelen Hannie Birza en Greetje Groen door Adorp.

Postercampagne Noaberschap gaat van start
30 september, 2015 - 17:41

Eind vorig jaar heeft een groep studenten van de Hanzehogeschool onderzoek gedaan naar Noaberschap in Adorp. Een van de conclusies was, dat mensen anderen niet lastig willen vallen met hun probleempjes en ongemakken. Men voelde zich bezwaard om via de site of gewoon in je eigen buurt te vragen om wat hulp, hoe simpel ook. Een suggestie was om met aansprekende voorbeelden te laten zien, dat het helemaal niet raar is om even te vragen. Een ander wil best wel even helpen. Daar hoeft echt niet altijd iets tegenover te staan.

Werkgroep Noaberschap start daarom met een postercampagne met als thema Het is niet raar om ... De eerste poster hangt nu op de publicatieborden. De bedoeling is om deze elke maand te vervangen door een nieuw aansprekend voorbeeld.