Adorp informeert

Selecteer pagina

Na de vier optredens in Sauwerd en Adorp sluit Laomas dit seizoen af met een voorstelling “Van joen familie mout je ’t hebb’n” in de Molenberg. Heb je de plaatselijke voorstelling gemist, dan kun je herkansen in Delfzijl en heerlijk in de pluche genieten van het Grunnens blijspel. Zaterdag 25 februari aanvang 20.15 uur.
Kaarten zijn te bestellen via Laomas – De Molenberg

De oorspronkelijke titel van het stuk is ‘Eelt veur de kop’. Het stuk is bewerkt door Ben ten Velde.

Oom Frederik is 80 jaar geworden en dat gaan we vieren! Zijn beide neven, Harm en Lammert, hun beide vrouwen Geertruida en Geessie en schoonzuster Sijbeltje, vergeten deze dag niet. Nee, ze moeten het pad naar oom Frederik warm houden want per slot van rekening zijn zij de enige erfgenamen.

Neef Lammert is een erg dominante man, is boer en wethouder van Doodstil en verbeeldt zich nogal wat. Geessie is zijn onderdanige vrouw, zij heeft niks in de melk te brokkelen. Neef Harm is een joviale vent maar bepaald niet voor werken in de wieg gelegd. Zijn vrouw Geertruida heeft haar mondje op de goede plek zitten.
Schoonzuster Sijbeltje laat zich het kaas niet van het brood eten.

Maar wat moet die jonge, nieuwe buurvrouw Roelie bij oom Frederik in huis? Kameraad Nol komt ook even langs om Frederik te feliciteren. Maar, verwacht oom Frederik nog meer bezoek? Wie mag dat dan zijn………..?  En waarom weet de familie daar niks van? En, niet onbelangrijk: komt hun erfenis in gevaar?