Adorp informeert

Selecteer pagina

Zangkoor Hoge en Lage der Aa

We vormen met ongeveer 45 leden een gemengd vier-, soms vijf- stemmig koor, dat op de zondagavond enthousiast en gemotiveerd repeteert in het kerkje van Adorp. De onderlinge saamhorigheid is wat ons koor daarnaast zo mooi en gezellig maakt, er is ruimte voor iedereen.

Het repertoire is divers, te denken valt aan muziek uit de jaren zestig, zeventig en ook meer recent. Onze dirigent Joan Vos maakt de composities zelf op bekende of wat minder bekende liedjes, waarna het lied aan ons repertoire wordt toegevoegd en met plezier wordt ingestudeerd. In het najaar in aanloop naar kerst worden onze kerstliedjes weer van stal gehaald.

Jaarlijks verzorgt het koor een optreden in het kerkje van Adorp. Op uitnodiging treden we daarnaast ook op in de regio.

Geschiedenis

Het koor Hoge en Lage der Aa is in 1999 begonnen om de millenniumfeesten luister bij te zetten. Daarna is het doorgegaan als shanty-koor onder leiding van Lidi en Henk Supheert met als repertoire “liederen met een knipoog naar de zee”. Na verloop van tijd is het overgegaan in wat het nu nog is: een zangkoor met een zeer divers repertoire.
De naam Hoge en Lage der Aa verwijst naar de hoge en lage wal van riviertje de Hunze dat langs Adorp stroomde, een ander woord voor rivier is aa.