Adorp informeert

Selecteer pagina
mrt
30
ma
Geen Themaochtend te Dorpshuis Artharpe
mrt 30 | 10:00 – 12:00

De Themaochtend gaat niet door i.v.m Coronavirus

Contactgegevens
margriet kuipers 0613954503 of stichting55plusasw@live.nl

apr
1
wo
Klokken van Hoop
apr 1 | 19:00 – 19:15

Klokken van Hoop

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken – de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben – kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen.

Klokken als teken van hoop
In deze tijd waar zo veel mensen behoefte hebben aan tekenen van hoop en uitkomst, waar mensen van allerlei generaties (tijdelijk) sociaal geïsoleerd raken, zijn het de kerken die een oproep van hoop kunnen doen.

Op woensdagavond tussen 19.00 en 19.15 luiden we de kerkklok
* 18 maart
* 25 maart
* 1 april
#klokkenvanhoop

http://klokkenvanhoop.nl/

apr
6
ma
Themaochtend te Dorpshuis Artharpe
apr 6 | 10:00 – 12:00

TINE GLAS werkt als verpleegkundig centralist bij de meldkamer Noord Nederland in Drachten.
Het team van de gezamenlijke 112 meldkamer van politie, veiligheidsregio/brandweer en ambulancezorg in Fryslân, Groningen en Drenthe bestaat uit ongeveer 250 medewerkers van politie, brandweer en ambulancezorg die 24 uur per dag en zeven dagen in de week in wisselende diensten hun werk doen. Het werkgebied bevat Groningen, Friesland, Drenthe, Waddenzee, Waddeneilanden en een deel van het IJsselmeer. Dat is qua oppervlakte ongeveer een kwart van Nederland. Er wonen 1,7 miljoen mensen in dit gebied.

Zij vertelt over wat er gebeurd als iemand een ambulance nodig heeft en 112 belt.
Hoe de melding volgens protocol wordt aangenomen, welke vragen er worden gesteld en hoe – soms levensreddende – instructies worden gegeven, maar ook hoe de melding wordt uitgegeven aan de ambulance.
Het belooft een interessante en leerzame ochtend te worden.

Contactgegevens
margriet kuipers 0613954503 of stichting55plusasw@live.nl

apr
7
di
Open dag OBS/IKC De Wierde te IKC De Wierde
apr 7 | 15:00 – 17:00

Als uw kind 3 jaar wordt, komt de basisschool in zicht. De scholen van Lauwers&Eems willen plek bieden waar uw kind zichzelf kan zijn, met andere kinderen speelt en leert, talenten ontwikkelt, ontdekkingen doet en nieuwsgierig blijft; zo groeien kinderen.

De scholen van Lauwers en Eems
Wij werken aan een veilig klimaat, bieden uitdagend onderwijs en streven naar goede leerresultaten. We werken samen met ouders,inwoners en de verenigingen in het dorp; iedere school op zijn eigen manier.

IKC De  Wierde Adorp
OBS/IKC  De Wierde is één van de basisscholen onder Lauwers&Eems PO. In het schooljaar 2016/2017 is de school opgegaan in een integraal kindcentrum. Hier sluiten onderwijs en kinderopvang naadloos op elkaar aan. Zo is er twee ochtenden per week een peuterontwikkelingsgroep, waarin onze peuters eens per week een uur in de kleuterklas mogen spelen. Dit zorgt voor een vloeiende overgang van dagopvang naar basisschool.

Ieder kind is uniek, daarom krijgen alle kinderen de mogelijkheid om samen en toch op hun eigen niveau te leren. Wij gebruiken hiervoor verschillende materialen die dichtbij de kinderen staan. Zo leren onze kinderen rekenen met natuurlijke materialen en oefenen we omgaan met geld in het winkeltje. Onze iPads maken gepersonaliseerd onderwijs nog gemakkelijker.

Naast veel aandacht voor de sociale ontwikkeling van kinderen hebben wij extra aandacht voor natuur en cultuur. Zo is er een natuurspeelplaats rond de school waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. Kortom één stabiele en vertrouwde omgeving waar kinderen van 0 tot 12 jaar met plezier hun eigen unieke talent kunnen ontwikkelen.

Open dag dinsdag 7 april 2020
Bezoek en ervaar op onze open dag: school, kinderopvang, peutergroep en bso.

apr
11
za
Voorjaarsconcert Muziekvereniging Adorp te Kerk Adorp
apr 11 | 20:00 – 22:00

Voorjaarsconcert Muziekvereniging Adorp

Heb je ook zo’n zin in het voorjaar? Kom op zaterdag 11 april a.s. dan naar het sfeervolle kerkje van Adorp om te luisteren naar ons concert. Daar wordt je vrolijk van.  Onder leiding van John Schreurs spelen we voor je diverse nummers uit verschillende genres om jullie, het publiek, en onszelf , de muzikanten, zoveel mogelijk te blijven boeien. Het beloofd weer een hele mooie avond te worden. Meer details volgen binnenkort. Zet de datum alvast in je agenda!

 

apr
22
wo
Vrouwen van nu te Dorpshuis Artharpe
apr 22 | 19:30
Vrouwen van nu @ Dorpshuis Artharpe

Vrouwen van Nu.

mei
7
do
OUD PAPIER HALEN te GEHELE DORP
mei 7 | 20:00

Zet u uw oud papier goed zichtbaar en gebundeld voor 18:00 uur aan de weg?

sep
3
do
OUD PAPIER HALEN te GEHELE DORP
sep 3 | 20:00

Zet u uw oud papier goed zichtbaar en gebundeld voor 18:00 uur aan de weg?

nov
5
do
OUD PAPIER HALEN te GEHELE DORP
nov 5 | 20:00

Zet u uw oud papier goed zichtbaar en gebundeld voor 18:00 uur aan de weg?

Uw advertentie hier?

Diana's Haarstijl

Duurzame Installaties-Adorp

 

Diana's Haarstijl

Duurzame Installaties-Adorp

Dorpswinkel Sauwerd

Delen