Adorp informeert

Selecteer pagina
feb
23
zo
Jamsessie te 't Witte Hoes
feb 23 | 16:00

De Culturele Commissie Adorp organiseert op 15 december, 26 januari en 23 februari, steeds op een zondagmiddag, weer de bekende jamsessies. De jamsessies beginnen om 16.00 uur, de toegang is gratis. Van 16.00 tot 17.00 uur is het voor de jongeren, daarna voor iedereen!

De jamsessies van de Culturele Commissie Adorp zijn intussen in de regio en zelfs ver daar buiten een begrip geworden. In de loop der jaren wisten steeds meer muzikanten de weg naar deze happenings te vinden om gezellig mee te komen jammen. Lou Leeuw (basgitaar en zang) is iedere sessie als vaste muzikant aanwezig, de samenstelling van de rest van de band verschilt per keer.

Tijdens iedere sessie is er voldoende gelegenheid om alleen, of met een aantal muzikanten, nummers (mee) te spelen. Ook is het mogelijk om als complete band een aantal nummers ten gehore te brengen. Apparatuur en instrumenten zijn aanwezig. Alleen blaasinstrumenten moeten zelf meegenomen worden.

Voor muziekliefhebbers dus ook gedurende dit winterseizoen weer vier keer de gelegenheid om in een intieme setting muziek te maken of om van muziek van anderen te genieten.

feb
24
ma
Inloopochtend te Dorpshuis Ubbegaheem
feb 24 | 10:00 – 12:00

Komt u eens langs bij onze inloopochtenden. De koffie/thee staat klaar. Heeft u vragen, zijn er dingen waar u mee zit of wilt u gewoon een praatje maken. U kunt bij ons terecht.
Ook zijn de vrijwilligers van de Digitale Hoek aanwezig om u te helpen met problemen en/of vragen over laptop, computer, tablet, I-pad of telefoon.

mrt
2
ma
Themaochtend te Dorpshuis Artharpe
mrt 2 | 10:00 – 12:00

Pasen (Paoske) is van oudsher een gezellig familiefeest. Eieren en brood eten, paasvuur, dat kennen we allemaal. Maar wat is bv. op je paasbest gekleed zijn.
FRÉ SCHREIBER, voor velen wel bekend, komt ons met humor en plaatjes, van alles vertellen over Groningse Paasgebruiken.
Hij doet dat in het Gronings, maar ook voor niet-Groningers is het goed te volgen omdat hij een duidelijk en heel mooi Gronings spreekt.
Op paasmaandag is er nog steeds de traditie van het noten schieten (Neut`n schait`n). Vroeger ging het vaak om geld, maar dat was verboden. De veldwachter hield dit in de gaten en veel kinderen moesten op wacht staan om te waarschuwen als hij in aantocht was. De boeren verstopten het papiergeld onder in hun klompen.
Paasgebruiken zijn ontstaan uit verschillende opvattingen over Pasen. Het Christendom koppelt het aan de wederopstanding van Christus, de Germaanse tijd geeft andere betekenis aan de symboliek van Pasen zoals: nieuw leven en de winter is voorbij.

Contactgegevens
margriet kuipers 0613954503 of stichting55plusasw@live.nl

mrt
5
do
OUD PAPIER HALEN te GEHELE DORP
mrt 5 | 20:00

Zet u uw oud papier goed zichtbaar en gebundeld voor 18:00 uur aan de weg?

mrt
6
vr
Bridge te Dorpshuis Artharpe
mrt 6 | 20:00
mrt
18
wo
Vrouwen van nu te Dorpshuis Artharpe
mrt 18 | 19:30
Vrouwen van nu @ Dorpshuis Artharpe

Vrouwen van Nu.

mrt
24
di
Ledenvergadering Dorpsbelangen Adorp te Dorpshuis Artharpe
mrt 24 | 20:00 – 21:30

Verdere informatie volgt

mrt
30
ma
Themaochtend te Dorpshuis Artharpe
mrt 30 | 10:00 – 12:00

ANGELA RIJNEN. Stadse boerin op Eikemaheert in Loppersum. Geboren en getogen in Brabant. Werd verpleegkundige en verhuisde op haar 23e naar Amsterdam om een studie te volgen.
Ze vertelt over hoe ze vanuit Amsterdam in Loppersum belandde en wat daarbij kwam kijken.
Na de pauze over Eikemaheert , het biologisch landbouwbedrijf in Loppersum, samen met haar man Piet. Op bijna 30 hectare doen ze aan akkerbouw, houden vleeskippen en telen fruit, klaverzaad en zomerbloemen. De kippen lopen als ze oud genoeg zijn buiten, onder appelboompjes en inheemse struiken.

Contactgegevens
margriet kuipers 0613954503 of stichting55plusasw@live.nl

apr
3
vr
Bridge te Dorpshuis Artharpe
apr 3 | 20:00
apr
6
ma
Themaochtend te Dorpshuis Artharpe
apr 6 | 10:00 – 12:00

TINE GLAS werkt als verpleegkundig centralist bij de meldkamer Noord Nederland in Drachten.
Het team van de gezamenlijke 112 meldkamer van politie, veiligheidsregio/brandweer en ambulancezorg in Fryslân, Groningen en Drenthe bestaat uit ongeveer 250 medewerkers van politie, brandweer en ambulancezorg die 24 uur per dag en zeven dagen in de week in wisselende diensten hun werk doen. Het werkgebied bevat Groningen, Friesland, Drenthe, Waddenzee, Waddeneilanden en een deel van het IJsselmeer. Dat is qua oppervlakte ongeveer een kwart van Nederland. Er wonen 1,7 miljoen mensen in dit gebied.

Zij vertelt over wat er gebeurd als iemand een ambulance nodig heeft en 112 belt.
Hoe de melding volgens protocol wordt aangenomen, welke vragen er worden gesteld en hoe – soms levensreddende – instructies worden gegeven, maar ook hoe de melding wordt uitgegeven aan de ambulance.
Het belooft een interessante en leerzame ochtend te worden.

Contactgegevens
margriet kuipers 0613954503 of stichting55plusasw@live.nl

Uw advertentie hier?

Diana's Haarstijl

Duurzame Installaties-Adorp

 

Diana's Haarstijl

Duurzame Installaties-Adorp

Dorpswinkel Sauwerd

Delen