Adorp informeert

Selecteer pagina

Het zal niemand ontgaan zijn, maar ten noorden van Sauwerd is een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding gerealiseerd van de Eemshaven naar Vierverlaten. Tennet stelt hiervoor compensatiegelden beschikbaar voor dorpen die binnen een straal van 5 km van de hoogspanningsverbinding liggen. Hiervoor viel Adorp net buiten de boot.

Nu heeft de provincie besloten om een soortgelijke maatregel in te stellen voor dorpen binnen 6 km van de hoogspanningsverbinding. Hiervoor komt Adorp wel in aanmerking voor compensatie. Het gaat hier om aanzienlijke bedragen. In de jaarvergadering van Dorpsbelangen op 18 april is afgesproken om voor de besteding van de gelden een werkgroep samen te stellen.

Wie wil meedenken over de besteding van de compensatiegelden?

De compensatiegelden gelden voor de komende acht jaar, projecten moeten dan zijn uitgevoerd. Wij streven er naar om dit jaar de voornemens voor projecten te presenteren. Kijk voor meer informatie op:
https://www.provinciegroningen.nl/projecten/hoogspanningslijn-380-kilovolt-eemshaven-vierverlaten/. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Jouk Huisman: joukhuisman@hotmail.com.

Hieronder de flyer zoals deze huis aan huis is bezorgd.
Flyer Landschapsprogramma Tennet 380 kV